Gecombineerde Leefstijlinterventie

Wil je je gezondheid weer in eigen handen krijgen? Wil je eindelijk van die kilo’s af, blijven sporten en lekker in je vel zitten? Doe dan mee aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).

De GLI is een tweejarige groepsbehandeling om je aan een gezonde(re) leefstijl te helpen. De behandeling richt zich op een blijvende gedragsverandering, met de intentie dat je de overtollige kilo’s permanent kwijtraakt. In de groepsgesprekken wordt er advies gegeven over beweging en gezonde voeding en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden. Daarnaast wordt er gesproken over de mogelijke oorzaken die tot het overgewicht hebben geleid.

Een GLI duurt in totaal twee jaar. Tijdens de behandeling werkt iedereen aan zijn of haar eigen doelen met behulp van een leefstijlcoach. De groep ondersteunt elkaar en leert van elkaars ervaringen tijdens groepsbijeenkomsten. In de eerste maanden van de behandeling heb je naast de groepsbijeenkomsten een aantal één-op-één-gesprekken met je behandelaar. In deze gesprekken komt aan bod hoe een gezonde leefstijl eruitziet en hoe je daaraan kunt werken. Het tweede gedeelte van de behandeling is vooral gericht op een blijvende gedragsverandering om te voorkomen dat je weer in oude gewoontes vervalt.

Wil je meedoen? Dan heb je een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. Je komt in aanmerking bij:

  • Obesitas; een BMI (Body Mass Index)(body mass index) van 30 of hoger
  • Overgewicht en een verhoogd risico op een andere aandoening; een BMI van 25 of hoger in combinatie met diabetes, artrose of slaapapneu of in combinatie met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes.

Je huisarts bepaalt of jij in aanmerking komt en verwijst je vervolgens door naar Kernpraktijken de Garage of Fysio Duin+ die de GLI-behandeling aanbieden.