Blog: Eigenwijze halve zool?

steunzolen

Inlegzolen? Dat heb ik helemaal niet nodig. Ja, ik heb platvoeten, maar ik heb er toch geen last van? Ik heb de woorden nog niet uitgesproken of ik lig met een peesplaat ontsteking bij de fysiotherapeut. Pijn!
Wanneer ik thuiskom, vertel ik het verhaal aan mijn vriendin. Ik verwacht een warm bad, misschien een voetmassage, maar toch op z’n minst een klein beetje medelijden. “Ik heb je gewaarschuwd!”, is alles wat ik krijg.

 

Ze heeft gelijk. Al een aantal jaar ‘zeurt’ ze dat ik steunzolen aan moet laten meten. ‘Je loopt je schoenen helemaal kapot’ of ‘je enkels liggen zowat op de grond’. Ze overdrijft niet. Ik heb platvoeten waar zelfs Pino nog jaloers op is, maar eerlijk is eerlijk, ik had er nooit last van. Tenminste, als je er vanuit mag gaan dat het feit dat ik zes keer mijn enkelbanden heb gescheurd en al jaren loop met een enkelbrace geen verband heeft met mijn platvoeten.

Steunzolen van Podobrace

Ik was wel bekend met Podobrace. Het bedrijf van Bill Duin kwam in 2014 prominent in het nieuws toen ze de Rabobank Startersprijs in ontvangst mochten nemen. Wat ik niet wist, is dat ze ook beschikken over een groot assortiment aan steunzolen. De podologen waar Podobrace mee samenwerkt, hebben meer dan dertig jaar ervaring en komen met gedegen advies. Door deze samenwerking is het ook mogelijk om de zool volledig op maat te laten maken. Mijn voeten zijn duidelijk toe aan een op maat gemaakte steunzool en daarom kies ik voor deze optie.

De podoloog waarschuwt me na het aan- en inmeten aan dat ik de eerste weken nog veel hinder kan ondervinden van de zolen omdat mijn voeten moeten wennen aan de nieuwe stand. Het feit dat ik geen last meer heb van mijn ontstoken peesplaat en hielspoor laat echter alle pijn verbleken en na een aantal weken kan ik me geen schoenen zonder deze zolen meer voorstellen en was dit gelukkig een hielspoor oplossing. Nu is het alleen zaak dat ik ze iedere dag in het juiste paar schoenen leg. Of wellicht is een extra paar zolen een betere optie. Ik blijf tenslotte een eigenwijze halve….

 

Jan Koning